Blockchain en de machtsverschuiving in de digitale en financiele economie

 • Cover De Powershift
 • De Powershift

Bestel nu!

Sending your message....

De Powershift

Blockchain en de machtsverschuiving in de digitale en financiele economie

Machtsconcentraties die we vandaag de dag overal om ons heen zien, zouden zomaar eens technologisch van aard kunnen zijn. Blockchain, een niet-muteerbaar, decentraal, transparant en digitaal grootboek om alles waar we waarde aan hechten in vast te leggen. Het vertrouwen van enkele mensen, bedrijven en instituten maakt plaats voor het vertrouwen in elkaar en in (openbare) software. Maar wat is blockchain nu echt? Waarin verschilt het van bestaande technologieën en waarvoor kan het succesvol worden ingezet? En nog interessanter; waarom heeft deze technologie bestaansrecht en waarom zijn de verwachtingen zo hooggespannen? Technologie staat immers nooit op zichzelf: zonder probleem immers geen oplossing.

In De Powershift gaan de auteurs, naast de technologie zelf, in op deze vragen vanuit een digitale en financiële context. De unieke eigenschappen die blockchain aan het digitale landschap toevoegt geven deze technologie de potentie een machtsverschuiving te veroorzaken. Een machtsverschuiving vanuit een aantal grote gecentraliseerde spelers, terug naar de gebruikers. De Powershift is een must-read voor iedereen die helder uitgelegd wil krijgen wat blockchain is, hoe het werkt, en zelf zijn mening wil vormen over de (on)mogelijkheden van deze technologie.
Bovendien is De Powershift het eerste Nederlandstalige boek dat door geaccrediteerd onderwijs gebruikt wordt.

Het boek komt in november 2019 uit en is nu al te bestellen.

Over de auteurs

Maarten de Borst heeft een achtergrond in finance- & dataoptimalisatie en heeft opdrachten mogen uitvoeren in verschillende (datagedreven) sectoren in Nederland en Duitsland. Maarten heeft zijn Bsc.Economics aan de Utrecht School of Economics gehaald en zijn Msc. Financial Economics aan de Erasmus School of Economics.

Piet-Hein Verberne heeft een consultancy achtergrond in digital business en -strategie en heeft opdrachten mogen verrichten voor grote innovatieve concepten voor tal van (beursgenoteerde) bedrijven. Piet-Hein heeft bedrijfskunde gestudeerd en aan de Rijksuniversiteit Groningen en daar zijn Msc. In Change Management behaald.

Volg ons op

Voorwoord uit De Powershift


Naar mijn mening een belangrijk boek en misschien wel het belangrijkste boek dat u dit jaar zult lezen. Dit, niet alleen omdat de auteurs een interessante technologische ontwikkeling – blockchain – op een zeer toegankelijke manier bespreken,maar met name omdat ze die in de maatschappelijke en economische context plaatsen waarin de technologie haar waarde zal bewijzen.

Michiel Boreel

Global CTO, Sogeti

€39,95De Powershift 10x Bijna beschikbaar

 • Bitcoin en blockchain haarfijn uitgelegd
 • Gebruikt voor Nederlands onderwijs
 • Geplaatst in een bredere context: de plaats die het heeft in het digitale en financiële landschap
 • Gecrowdsourced door interviews met experts in het veld
 • Figuren, grafieken en tabellen ter illustratie
 • Overzicht van casussen in verschillende sectoren
 • Kaders ter verduidelijking van de stof
 • Tijdlijn van ruim 10 jaar Bitcoin
 • Beperkingen op basis van het STEEPLE organisatiemodel
 • Wiki om te gebruiken als naslagwerk
 • Bestel nu!

Veel gestelde vragen


Het is voor iedereen die meer wil weten van Blockchain en Bitcoin. Je wordt mee genomen in het ontstaan van deze techniek, de werking van de techniek en de context waarbinnen zich deze ontwikkeld.
Of je nou al jaren werkt in de IT of dat je geen enkele technische kennis of achtergrond hebt, de Powershift is voor iedereen die niet alleen meer over techniek wil leren, maar ook wat waar het vandaan komt en wat het de maatschappij kan brengen.
De Powershift neemt je, naast de uitgebreide uitleg van technologie, mee in de ontwikkeling van technologie vanuit een historisch financieel en digital perpectief. Tevens worden meer dan 25 blockchain cases behandeld.

Download nu het 1e hoofdstuk gratis!

Younder


 • +31 6 15 53 91 19
 • powershift@younder.nl
 • Younder
  Keizersgracht 555
  1017 DR Amsterdam
  Nederland